maanantai 11. elokuuta 2014

Valkosipulikurkut

Avomaankurkut ovat nyt parhaimmillaan. Omat avomaankurkut kuolivat heti juhannuksen jälkeen, olisivatko saanneet kylmää. Onneksi läheiseltä viljelijältä voi ostaa suoraa pellolta.



1 kg avomaankurkkuja
2 sipulia
6 valkosipulia
n. 10 kpl mustaherukanlehtiä
kruunutilliä

7 dl vettä
4 rkl suolaa
4 dl sokeria
4 laakerinlehteä
1 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 tl kokonaisia valkopippureita
2 rkl sinapinsiemeniä
5 dl väkiviinaetikkaa

Siivutin kurkut ja pilkoin sipulin ja valkosipulit. Laitoin vuorotellen lasipurkkeihin kurkkua, sipulia, valkosipulia, mustaherukanlehtiä ja tilliä. Sekoitin liemen aineet keskenään ja kiehautin. Annoin liemen jäähtyä ennen kuin kaadoin purkkeihin. Kurkut ovat valmiita muutaman viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti