perjantai 27. kesäkuuta 2014

Muurikka pizza

Ensimmäistä kertaa kokeilimme muurinpohja pannulla tehdä pizzaa ja onnistui, parasta pizzaa mitä ikinä tehnyt.  Pohjasta tuli juuri sopivan rapsakka.
Pohja
3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl voi sulaa
n. 4 dl vehnäjauhoja

Liutin hiivaan käden lämpöiseen veteen, lisäsin loput aineet. Vaivasin taikinan hyvin. Jauhojen määrää en ihan tarkkaan tiedä, lisäsin niitä niin että taikina oli kimmoisaa ja irtosi purkin reunoista. Vaivasin taikinaa vielä käsin, jonka jälkeen laitoin taikinan leivinpaperille ja käsin taputellen ehkä vähän kovempia otteita käyttäenkin taputtelin taikinasta ohuen pizzapohjan. Taikinasta tulee kaksi pizzeriasta ostetun pizzan kokoista.Täytteksi laitoimme bbq-kastikettä, jonka ohje löytyy täältä. Lisäksi laitoimme kinkkua, pepperoni makkaraa, ananasta, homejuustoa, tomaattia ja juustoraastetta.

Pizzan paisto ja kokoaminen aloitettiin lämmittämällä muurinpohja pannu, lämpötilan kanssa kannattaa olla varovainen pizzapohja palaa helposti. Pannulle laitettiin rasvaa ja pizzapohja kumottiin leivinpaperilta muurikalle ja täytettiin siinä nopeasti. Pizzaa paistettiin niin että juustoraaste sulaa pizzan päälle. Ja ei kun nauttimaan!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti