torstai 12. kesäkuuta 2014

Mansikka-raparperikakku

Lapsena perinteisesti minun syntymäpäivänä syötiin kesän ensimmäinen mansikkakakku. Isä oli silloin vihannes ja hedelmä torikauppiaana ja meillä kotona oli kellari varastona. Muistan kun sinne tuli ensimmäiset kotimaiset mansikat niin niitä varjeltiin meidän lasten sormilta kun kruunun jalokiviä. Mutta myöhemmin kesällä saimme oman osamme monin verroin.


Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl peerunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Valkosuklaa täyte
1 prk maitorahkaa
1 prk Flora vispiä
130 g valkosuklaata
2 liivatelehteä

Mansikka-raparperi täyte
4 dl raparperia
4 dl pakaste mansikoita
2 dl hillo-marmelaadi sokeria
200 g maustamaton tuorejuusto
3 liivatelehteä


Valmistin pohjan ja paistoin sen 175 astetta noin 45 minuuttia.

Valmistin ensin valkosuklaa täytteen. Sulatin suklaan, vatkasin vispin vaahdoksi ja yhdistin kaikki aineet keskenään. Kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet sulatin tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoitin täytteeseen.

Mansikka-raparperi täytteen tein ensin keittämällä pilkotuista raparpereistä, mansikoista ja sokerista hillokkeen. Sen jäähdyttyä sekoitin siihen tuorejuuston ja liivatelehdet.

Kumosin kakkupohjan leikkuulaudalle, leikkasin kakusta kannen pois. Kaiversin kakun tyhjäksi jättäen noin 1,5 cm reunoja. Kakun kokoamisen aloitin laittamalla kakkupohjan muovitettuun irtopohjavuokaan. Ensimmäiseksi laitoin valkosuklaa täytteestä puolet kakun pohjalle ja annoin hetken hyytyä jääkaapissa, sen jälkeen mansikka-raparperi täytteen ja annoin taas hyytyä. Viimeiseksi  loput valkosuklaa täytteestä ja pois leikattu kansi kakun päälle. Annoin kakun hyytyä yön yli.

Kuorrutin kakun vaahdotetulla flora vispillä ja koristelin suklaa marengilla ja tuoreilla mansikoilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti