tiistai 16. joulukuuta 2014

Lohipatee

Erilaiset kalaruuat ovat isona osana meidän joulupöytää. Lohipatee on joskus löytynyt siitä mutta ollut useamman vuoden pois kun tuntunut että se ei ole oikein maistunut kenellekään, olikohan tekijässä vai reseptissä vika :-) Koko suomi leipoo -ohjelman joulu osassa tehtiin lohipatee ja sitä sitten lähdin kokeilemaan, patee oli oikein herkullista ja niinpä tänä vuonna meiltä löytyy taas lohipatee pöydästä.



700 g lohifile
1 tl suolaa
4 kanamunaa
2 dl kermaa
1 rkl sweet chili kastiketta
2 rkl perunajauhoja
ripaus valkopippuria
tuoretta tilliä
100 g kylmäsavulohta

Irroita lohifileestä nahka ja hienonna kala yleiskoneella, lisää suola ja kanamunat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää kerma ja mausteet sekoita hyvin. Kaada puolet massasta leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Lisää väliin kylmäsavulohi pilkottuna ja tilli silppu. Kaada loput massasta vuokaan. Paista vesihauteessa 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti