keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Lihapullat omenaglaseerauksella

Joulupukki toi Kaisa Sillampään Resepti kuningatar kirjan. Jota joulun pyhien aikana tullut sellailtua ja nyt sitten ensimmäinen resepti pääsi kokeiluun, lihapullat mutta minäpä paistoin pihvejä. Kirja vaikuttaa hyvältä, monia arkiruoka reseptejä joita meinaan kokeilla. Ohjeet ovat selkeät ja mukana kivoja vinkkejä tarjoiluun tai ruuan valmistukseen.


Lihapullataikina
500 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl korppujauhoja
1 kanamunan keltuainen
noin 1 dl persiljasilppua
rouhittua mustapippuria
suolaa

Glaseerauskastike
150 g omenahilloa (mielellään itse tehtyä)
1 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
chiliä maun mukaan
2 rkl sitruunamehua

Valmista glaseerauskastike ensin. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kasaan noin puoli tuntia. Sekoita lihapullataikinan aineet keskenään, kunnes taikina on melko tasaista ja yhtenäistä massaa. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia ja paista pannulla öljyn ja voin seoksessa kypsiksi. Laitoin pihvit vuokaan ja kaadoin kastikkeen päälle ja laitoin hetkeksi uuniin muhimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti