sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Englantilainen hedelmäkakku

Hiljainen syksy blogissa ollut, mutta keittiössä sitäkin vilkkaampi :-) Nyt minäkin herään jouluun blogini suhteen ja päivitän tänne meidän joka jouluisia ja hyväksi todettuja reseptejä. Aloitetaan Englantilaisella hedelmäkakulla mitä äitini on tehnyt ihan lapsuudesta lähtien. Hedelmäkakku on parhaimmillaan reilun viikon kuluttua leipomisesta.



250 g voita
250 g fariinisokeria
1 1/2 rkl siirappia
4 kanamunaa
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1 tl vaniliasokeria
1 pussi sekahedelmiä
125 g rusinoita
1 rkl appelsiininkuoripala
3 ananas kiekkoa
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
1 rkl konjakkia

Vaahdota rasva ja fariinisokerihyvin. Lisää siirappi ja munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Ripauta välillä ruokalusikallinen vehnäjauhoja, ettei vaahto juoksettuisi. Sekoita mausteet ja  leivinjauhe jauhoihin samoin pilkotut sekahedelmät, appelsiinikuoripalat, rusinat ja ananas paloina. Sekoita jauhoseos taikinaan ja lisää siihen viellä pähkinät ja konjakki. Laita taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 150 asteessa 1 1/2 tuntia. Anna kakun olla vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti