torstai 18. joulukuuta 2014

Sillikakku

Tämä on tyttäreni yksi suosikki joulupöydässä, vaikkakin siinä on sipulia ja silliä. Resepti on tullut lasteni mammalta reilu kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen tätä on tehty meillä niin vappuna, juhannuksena kuin joulunakin. Kuva ei nyt todellakaan anna tästä hyvää kuvaa mutta kannattaa kuitenkin kokeilla.



pohja

200 g hapankorppua
2-3 siivua saaristolaisleipää
100 g voita

n. 170 g matjes silliä
1 sipuli
4 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa
mustaapippuria ruohittuna
8 liivatelehtiä
tilli silppua

Hienonna hapankorput ja saaristolaisleipä yleiskoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan. Hienonna silli ja sipuli hienoksi, lisää joukkoon kermaviili, ranskankerma, mustapippuri ja tilli sekoita hyvin. Laita liivatelehdet n. 7 minuutiksi kylmään veteen. Lämmitä kattilassa tilkka vettä kiehumispisteeseen ja laita sekaan liivatelehdet. Kaada silli seoksen joukkoon ohuena nauhana sulatetut liivatelehdet. Anna hyytyä ja makujen tasoittua seuraavaan päivään, kumoa tarjoilu lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti