tiistai 12. elokuuta 2014

Kinkkusarvet

Pusulassa Töllin myllyllä tuli viikonloppuna piipahdettua jauho ostoksilla. Töllin myllyssä asiakkaat voivat jauhatuttaa omista viljoista jauhoja tai sitten käydä myymälästä ostamassa myllyn omia tuotteita. Mylly ja myllyn ympäristö on myös näkemisen arvoinen paikka.

Tähän asti en ole oikein uskonut kun äitini väittänyt että vehnäjauhoissa on eroa, mutta nyt uskon. Kesän ajan olen hakenut jauhot Töllin myllyltä ja kyllä sen eron on jo huomannut leipoessa taikinaan on saannut sitkoa ihan erilailla.Ja pitihän sitä sitten heti leipoa kotiin päästyä.

7 1/2 dl vehnäjauhoja
200 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 tl suolaa
40 g hiivaa

1 pkt valkosipuli tuorejuustoa
1 ps kinkkusuikaletta

voiteluun kanamuna

Sulatin ensimmäiseksi voin. Lämmitin maidon kädenlämpöiseksi ja lisäsin siihen suolan ja hiivan. Lisäsin voin ja jauhot vuorotellen koko ajan vaivaten. Jaon taikinan puoliksi ja kaulitsin ympyräksi, josta taikina pyörällä jaoin kahdeksaan yhtä suureen, kolmiomaiseen osaan. Laitoin nokareen tuorejuustoa ja pienen keon kinkkua kolmion leveämpään päähän. Kiedoin kolmion rullaksi aloittaen ulkoreunasta. Kohotin sarvia ennen paistamista noin 30 minuuttia. Voitelin sarvet ja paistoin 200 asteessa noin 15 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti