lauantai 30. elokuuta 2014

Suolainen bostonkakku

Omia suosikkejani ovat pesto ja aurinkokuivattu tomaatti ja siihen viellä fetajuusto.... Mummun reseptejä penkoessa tuli vastaan suolainen bostonkakun ohje



Täyte:
125 g pekonia
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pkt fetajuustoa
3 rkl pestoa
3 dl emmental juustoraastetta

Taikina:
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl mallasuutetta
2 dl grahamjauhoa
4-5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
1/2 dl siemeniä (auringonkukka, pinjansiemen, kurpitsansiemen)

Pilko pekoni pannulle ja paista se kypsäksi, anna jäähtyä

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää siihen hiiva, suola, sokeri, öljy, siemenet ja mallasuute, sekoita. Lisää jauhot ja vaivaa taikina niinettä taikina irtoaa purkin reunoista. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä siihen täytteen aineet. Kierrä tiiviille rullalle ja leikkaa noin 8 cm paksuja viipaleita, asettele irtopohjavuokaan rullat, ripottele juustoraastetta päälle. Anna nousta noin 40 minuuttia. Paista n. 35 minuuttia 175 asteessa.



1 kommentti: