sunnuntai 24. elokuuta 2014

Hod dog Teemun tyyliin

Poikani Teemu ei yleensä suostu syömään nakkeja ei makkaraa, ehdotin kuitenkin hodareitten tekemistä mökkiruuaksi. Teemu leipoi kotona hodari sämpylät valmiiksi, ohjeen löysimme Jenni Häyrisen Katukeittiö kirjasta, jossa todetaan: "Pidä varasi, sillä itse tehdyt hod dog -sämpylät vievät näkkisämpylä kokemuksesi uudelle tasolle, etkä enää koskaan voi ostaa kaupan vakuumipakattuja kumikoiria". Tää on niin totta!!!5 dl täysmaitoa
70 g hiivaa
12 dl vehnäjauhoja
40 g voita
2 tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita ja lisää huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikinaa n. 20 minuuttia. Pyöritä taikinasta palloja ja pyöritä ne käsissä suikuloiksi. Anna kohota liinan alla 1,5 tuntia ja paista 220 asteessa 10 minuuttia. Ohjeesta tulee n. 20 hod dog sämpylää.


Hod dog sämpylät täytimme sinappikurkkusalaattilla, punaviinietikkassa marinoiduilla punasipuleilla, majoneesia, kirsikkaketsuppia ja tottakai nakkeja.

Kirsikkaketsuppi on ollut meillä tämän kesän hittituote, sitä on syöty hampurilaisten ja hodareitten kanssa, sitä on käytetty pulled porkkia grillatessa, ja jopa makaroonilaatikko sai sitä niskaansa. Ohjeen löysin täältä ja sitä on tullut kesän aikana jo useampaan kertaan tehtyä kun tuntuu että se loppuu aina kesken :-)

Mökkireissu tehtiin muutama viikko sitten, tätä kirjoittaessa oli hyvä fiilistellä helle kesää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti