tiistai 24. kesäkuuta 2014

Saaristolaisleipä

Lämmintä kesää odotellessa aikaa tulee vietettyä keittiössä. Tyttären suosikki leipä on saaristolaisleipä ja useasti kuulenkin toiveen että leivo taas sitä hyvää leipää. Ja jouluunkin on enää puoli vuotta ja itselle saaristolaisleipä kuuluu ehdottomasti jouluun.



1 l piimää
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
10 dl vehnäjauhoja

Laitan puoleen litraan piimää kaljamaltaat hetkeksi turpoamaan. Loput piimästä lämmitän reilusti käden lämpöiseksi ja sekoitan piimä-mallas seokseen. Lisään hiivan, suolan ja siirapin. Vaivaan taikinaan jauhot ja leseet. Annan nousta tunnin kulhossa. Voitelen leipävuoat ja jaan taikinan niihin. Paistan uunissa 2 tuntia 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti