tiistai 3. kesäkuuta 2014

Raparperi marenkitorttu

Aiemmin yrittänyt tehdä raparperi marenkitorttua, mutta ei ole onnistunut, erilaisia täyte versioita kokeillut. Nyt päätin kokeilla että teen raparperihillokkeen täytteeksi ja vain kahdesta munan valkuaisesta marengin. Lopputulos oli sellainen kun halusinkin, marenki sopivan rapsakka ja pohja ja täyte meheviä.


Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

reilu 1/2 l raparperia
2 dl fariinisokeria
tilkka vettä

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria

Pilkoin raparperit ja laitoin ne kattilaan veden ja fariinisokerin kanssa. Keitin miedolla lämmöllä niin että raparperit pehmeni.

Vatkasin margariinin ja sokerin vaahdoksi, johon lisäsin koko ajan vatkaten keltuaiset yksitellen. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin ne taikinaan maidon kanssa yhdessä. Levitin taikinan piirakka vuokaan ja levitin taikinan päälle jäähtyneen raparperin.

Vatkasin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisäsin lopuksi sokerin vähitellen. Levitin vaahdon raparperien päälle tasaisesti. Paistoin 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti