lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kaalipiirakka

Varhaiskaali on nyt parhaimmillaan, jotenka nyt on kaalipiirakan aika...


Pohja
6 porkkanaa
1 1/2 dl porkkanoiden keitinlientä
1 1/2 dl maitoa
35 g hiivaa
2 tl suolaa
12 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Keitin kuoritut porkkanat, suolalla maustetussa vedessä. Soseutin porkkanat ja laitoin voin sulamaan kuumien porkkanoiden sekaan ja lisäsin siihen maidon. Musersin hiivan ja suolan seokseen. Lopuksi lisäsin vehnäjauhot ja alustin taikinan pehmeäksi. Nostatin noin 30 min.

Täyte
1 1/2 kg kaalia
2 sipulia
1/2 dl siirappia
1 kasvisliemikuutio
200 g ruohosipulituorejuustoa
suolaa

Pilkoin kaalin ja sipulin ja laitoin ne pannulle miedolle lämmölle pehmenemään. Lisäsin seokseen muut aineet ja annoin rauhassa hautua liedellä.

Otin puolet taikinasta ja kaulitsin leivinpaperilla uunipellin kokoiseksi. Levitin täytteen taikinan päälle ja kaulitsin lopun taikinan toisen leivinpaperin päällä ja nostin sen leivinpaperin avulla täytteen päälle. Taitoin piirakan päälilevyn reunat piirakan alle.  Voitelin kanamunalla ja pistelin muutamia reikia haarukalla. Paistoin 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti