Tänään postikantaja toi Jenni Häyrisen Katukeittiö parempaa roskaruokaa kirjan. Kirjaa oli mukava selailla ja moni ohje on kokeiltavien listalla. Tyttären kanssa päätimme heti kokeilla semifreddoa. Teimme peruspohjan ja maustoimme suklaalla ja mariannerouheella.
Semifreddopohja
2 kanamunaa
1 vanilijatanko
3 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
Vatkasin valkuaiset vaahdoksi, kerma löysäksi vaahdoksi ja keltuaiset, sokeri ja vanilijatangon siemenet vaaleaksi vaahdoksi. Sekoitin vaahdot keskenään ja lisäsin siihen n. 100 g tummaa suklaata ja 2 rkl marianne rouhetta. Laitoin seoksen pakastimeen noin 3 tunniksi ja sitten ei enää maltettu odottaa vaan herkuteltiin. Semifreddo kannattaa pitää pakastimessa ennen herkuttelua ainakin neljä tuntia. Seuraavalla kerralla ajattelimme kokeilla suklaan sijasta mansikka sosetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti