torstai 15. toukokuuta 2014

Kevään ensimmäiset raparperit

Sain naapurin mahtavasta raparperi penkistä piirakkaa varten raparperia. Pojalle kertoessani että tein raparperipiirakan sain kommentin miksei kiisseliä... Raparperi meillä siis koko perheen herkkua. Itse harmittelin kun on tullut hävitettyä raparperichutneyn ohje jossa oli reilusti chiliä, maistui hyvälle varsinkin porsaan lihan kanssa. Jos joltakin löytyisi hyvä chutneyn ohje toivoisin kommentteihin.



Tämä raparperikookospiirakan ohje on joskus vuosia sitten tarttunut jostain mukaan. Useampana vuonna tätä on jo tullut tehdyksi ja joka kevät se vaan on aina yhtä hyvää.

Taikina
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle
1/2 litraa raparperin paloja

Kuorrutus
50 g voita
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2 dl kookoshiutaleita

Vatkasin rasvan ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin siihen kanamunat. Yhdistin kuivat aineet ja sekoitin ne vaahtoon maidon kanssa. Paistoin pohjan irtopohjavuoassa noin 25 min 175 asteessa. Pohjan päälle ripottelin raparperit ja kuorrutuksen, jossa olin sulattanut voin ja sekoittanut siihen muut aineet. Piirakkaa paistettiin vielä toiset 25 minuuttia 175 asteessa.


Vanilijakastikkeen ohjeen löysin makuja sivuilta http://www.makuja.fi/reseptit/vaniljakastike/ Kastikkeesta tuli oikein hyvää ehkä vähän löysää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti