Tämä raparperikookospiirakan ohje on joskus vuosia sitten tarttunut jostain mukaan. Useampana vuonna tätä on jo tullut tehdyksi ja joka kevät se vaan on aina yhtä hyvää.
Taikina
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle
1/2 litraa raparperin paloja
Kuorrutus
50 g voita
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2 dl kookoshiutaleita
Vatkasin rasvan ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin siihen kanamunat. Yhdistin kuivat aineet ja sekoitin ne vaahtoon maidon kanssa. Paistoin pohjan irtopohjavuoassa noin 25 min 175 asteessa. Pohjan päälle ripottelin raparperit ja kuorrutuksen, jossa olin sulattanut voin ja sekoittanut siihen muut aineet. Piirakkaa paistettiin vielä toiset 25 minuuttia 175 asteessa.
Vanilijakastikkeen ohjeen löysin makuja sivuilta http://www.makuja.fi/reseptit/vaniljakastike/ Kastikkeesta tuli oikein hyvää ehkä vähän löysää...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti