Useampi vuosi sitten kaveri oli leiponut porkkanakakkua. Oma suhtautumiseni on porkkanakakkuun ollut epäluuloinen että voisiko se muka olla hyvää ja aiemmin jäännyt tämän takia kokeilematta. Mutta kaverin tarjoama kakku muutti käsitykseni, kakku oli todella mehevää ja maukasta.
2 dl oliiviöljyä
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
4 kanamunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl pekaani- tai saksanpähkinärouhetta
Kuorrutus:
125 g huoneenlämpöistä voita
2 tl vanilijauutetta
250 g mascarponejuustoa
4 1/2 dl tomusokeria
Paistoin kakun irtopohjavuoassa 170 asteessa n. 1h 20 minuuttia. Annoin jäähtyä kunnolla ennen kuin levitin täytteen. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta, meillä ei kyllä maltettu odottaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti