keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Tuorejuusto-Mansikkakakku

Nyt on kesän mansikat säilötty hillona, kokonaisena ja osa soseutettu. Mansikat käytiin keräämässä Pusulasta Astan mansikkatilalta. Mansikoita oli reilusti ja olivat maukkaita. Säilönnän lisäksi innostuin leipomaan mansikkakakkua.


200 g voita
200 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 munaa

Vaahdotin voin ja sokerin vaahdoksi, lisäsin kanamunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoitin joukkoon jauhot ja leivinjauheen. Levitin taikinan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tein taikinaan koloja, että täyte pääsee imeytymään osittain myös kakkutaikinan sisään.


100 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 dl mansikoita soseutettuna
2 munaa
2 rkl maissijauhoa

Soseutin mansikat sauvasekoittimella ja lisäsin muut aineet mansikkasoseen sekaan. Levitin täytteen kakkutakinan päälle. Paistoin 180 asteessa 40 minuuttia. 


Koristelin kakun kermavaahdolla ja mansikoilla. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti