torstai 3. heinäkuuta 2014

Basilikan makuiset silakkarullat

Silakka ja basilika kuulostaa ehkä omituiselta yhdestelmältä, mutta sopii hyvin yhteen. Näin silakat saavat kesän säväyksen.


n.600 g silakkafileitä
1 ruukku tuoretta basilikaa
valkopippuria
ripaus suolaa

Liemi
1 dl sokeria
3/4 dl etikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl rosepippuria


Levitin silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottelin fileille hienonnettua basilikaa, valkopippuria ja suolaa. Käärin silakkafileet rulliksi ja panin laakeaan kattilaan. Seuraavaksi tein liemen, sekoitin liemen kaikki aineet keskenään ja kaadoin silakkarullien päälle. Kuumensin silakat kiehumispisteeseen ja annoin kiehua miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Annoin silakoiden jäähtyä kattilassa ja siirsin kylminä tarjoiluastiaan, mieluummin vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti