torstai 17. heinäkuuta 2014

Hannatädin pikkuleivät

Hannatädin pikkuleipiä muistan itse leiponeeni pikkutyttönä mummun kanssa, ja mieleen on jäännyt kuinka mummu aina mietti tuliko kovia vai ei. Nyt kahdeksan vuotias tyttöni on innostunut leipomisesta ja löysimmekin kirjasta Karjalainen keittiö helpon ohjeen. Tyttäreni leipoikin alusta loppuun keksit itse ja lopputulos oli niin hyvä että en meinannut kuvaa ehtiä ottamaan.


1 dl sokeria
1/2 dl kermaa
1/2 dl sulatettua voita
1/4 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoitimme vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauheen keskenään. Sekoitimme sokerin, kerman ja voisulan ja lisäsimme seoksen jauhojen sekaan. Leivoimme pieniä palloja taikinasta ja painoimme haarukalla kevyesti. Paistoimme 175 asteessa noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti