perjantai 12. syyskuuta 2014

Ruisleivän juuren valmistus

Muistan kun lapsena meni mummolaan ja siellä tuoksui vasta leivottu ruisleipä. Ruisleipää, voita ja kylmää maitoa...

Aloitin ruisleivän leipomisen juuren valmistuksesta. Ruisleivän juuren valmistus tapoja on useita, joku tekee juuren leivän murenista toinen ruisjauhoista. Itse päätin kokeilla ruisjauhoista tehden vaikkakin siihen meni useampi päivä. Ohje Leivotaan -lehti nro 4/2014



1. päivä ilta
50 g ruisjauhoja
0,5 dl vettä (45-asteista)
1 tl siirappia
Sekoita aineet keskenään ja anna seistä huoneenlämmössä kannen alla.

2. päivä aamu
50 g ruisjauhoja
0,5 dl vettä (45-asteista)
Lisää aineet juureen ja sekoita hyvin. Anna seistä huoneenlämmössä kannen alla.

2. päivä ilta
kuten aamulla

3. päivä aamu
kuten edellisenä iltana

3. päivä ilta
100 g jauhoja
1 dl vettä (45-asteista)
Lisää aineet juureen ja sekoita hyvin. Anna seistä huoneenlämmössä kannen alla.

4. päivä aamu
Nyt leipäjuuri on valmis. Juuri säilyy jääkaapissa, kunhan muistaa ruokkia sitä kerran viikossa seuraavasti 1 rkl ruisjauhoja + 1 rkl vettä (45-asteista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti