lauantai 14. toukokuuta 2016

Raparperipiirakka

Vihdoinkin on taas vuodesta raparperien aika. Tänä vuonna ensimmäiseksi raparperi herkuksi tein mummulta saamani ohjeen mukaan kuulemma maailman parasta raparperipiirakkaa. Piirakasta tulikin kyllä aivan ihanaa herkkua.

Mitä kaikkea sitä taas keksiikin tänä vuonna raparperista, olisiko jotain ehdotuksia??


Maailman paras raparperipiirakka

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g voisulaa

1 kanamuna
2 dl piimää

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Taikinasta tulee murumainen, ota siitä vähän alle puolet toisen kippoon josta tulee muru kerros piirakan päälle.  Lisää loppuun muru seokseen kanamuna ja piimä. Levitä taikina uunipellille.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
1 litra raparperia pilkottuna

Sekoita täytteen ainekset yhteen ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele päälle muruseos. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti