perjantai 12. helmikuuta 2016

Lanttukukko

Vuoden verran on blogissa ollut hiljais eloa, mutta meidän keittiössä ei kuitenkaan. On niin tehty vanhojakin juttuja kuin kokeiltu uusiakin. Pikku hiljaa uusia juttuja päivittelen taas tänne.

Ensimmäisenä päivitykseen pääsee lanttukukko, kun nyt löytyi juuri meille sopiva ohje. Kuori ei ollut liian kova ja täytettä reilusti. Niin kun kuvasta näkyy en ehtinyt kuvaamaan ennen kun jo ensimmäiset söi.Kuori taikina
1 1/2 dl piimää
1 1/2 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 rkl voi sulaa

Täyte
800 g lanttuja
500 g talouskyljyksiä
1 sipuli
n. 1 rkl puuroriisiä
suolaa
mustapippuria

Kuorin ja kuutioin lantut, keitin ne suolavedessä kypsiksi. Valmistin kuoritaikinan yleiskoneella, vaivasin nesteet, jauhot ja suolan kiinteäksi taikinaksi, viimeiseksi lisäsin voi sulan. Pilkkosin lihan ja sipulin kuutioiksi.

Seuraavaksi aloitinkin sitten kukon kokoemisen. Ensiksi kaulitsin taikinan levyksi, jonka keskelle laitoin puolet lantuista ja hiukan suolaa. Lanttujen päälle lihat ja sipulit sekä suolaa ja pippuria. Lopuksi loput lantut, suolaa ja puuroriisit. Nyt onkin sitten mielestäni vaikein homma edessä, kukon saaminen ns. pakettiin. Taita taikinan sivut kukon päälle ja seuraavaksi päät kaiken päälle, saumoja "liimataan" kiinni märin käsin. Nosta kukko uunipellille sauma puoli alas päin. Paistoin n. 180 asteisessa uunissa tunnin verran ja sen jälkeen pakkasin kukon leivinpaperin sisälle ja useamman kerroksen folitoa kiersin päälle. Kukko paketissa paistui n. 150 asteessa useamman tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti