torstai 15. toukokuuta 2014

Villiyrtteilyä

Lohjan Kafferi järjesti Vironperällä villiyrttikurssin. Aiemmin olen käyttänyt villiyrteistä vain nokkosta muutaman kerran keväässä, mutta jospa nyt kurssin antimilla yrittäisi hyödyntää muitakin ns. rikkaruohoja lautasella.


Yllätyksena minulle tuli kasvi jonka kanssa kotipihassa taistellut onkin hyvä salaatteihin ja keittoihin. Vuohenputki sisältää runsaasti rautaa ja C-vitamiinia, että heti ulko-oven avattua edessä on oikein superfoodia. Vuohenputkea on käytetty mm. kihtilääkkeenä ja virtsarakkovaivoihin. Vuohenputkesta voi myös olla apua hyttysten piston kutinaan, lehteä siihen hieromalla, tämä ainakin tulee kokeiltua hyttysten saavuttua...



Lasten kanssa heti seuraavana päivänä päätimme kokeilla tehdä vuohenputkesta sipsejä. Keräsimme vuohenputkia kulhoon ja laitoimme sekaan noin 1 tl oliiviöljyä, ripauksen merisuolaa ja maustepippuria. Öljy ja mausteet hierottiin vuohenputken lehtiin. Levitin lehdet leivinpaperin päälle ja paistoin uunissa 170 asteessa noin 10 minuuttia.  Lehdistä tuli rapeita ja suolaisen himon ainakin tyydyttää. Lapsetkin jopa tykkäsivät niistä.

Nyt yritän skarpata villiyrttien käytössä, katsotaan kuinka käy... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti