torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuaaton herkuttelu

Vappuaattona herkuttelimme hampurilaisilla ja bataattiranskalaisilla. Bataattiranskalaisia en ollut aiemmin tehnyt eli nyt oli kokeilussa. Netistä hain ohjetta, mutta juuri tehdessä en tietokonetta lasten käsistä saannut ja tein ihan omasta päästäni...

Bataattiranskalaiset

1,5 kg bataattia
2 rkl öljyä
2 tl paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
suolaa

Kuorin ja pilkoin bataatit. Huuhtelin ranskalaiset juoksevan veden alla ja kuivasin lohkot. Ranskalaiset laitoin paisto pussiin johon laitoin myös öljyn ja mausteet, sekoittelin hyvin. Laitoin ranskalaiset pellille ja paiston uunissa noin 45 minuuttia 225 asteessa.


Hampurilaisiin ostin kaupasta valmiit sämpylät. Jauhelihapihvit paistoin itse, jauhelihaan sekoitin ennen paistoa vain suolaa. Paistaessa ripottelin pinnalle suolaa ja mustaapippuria. Mielestäni pihvien lopputulos oli parempi kuin perinteisen jauhelihapihvi seoksen, johon olen laittanut kermaviiliä, korppujauhoja kanamunia ja mausteita.

BBQ-kastikkeen ohjeen otin Sara La Fountain kirjasta Passion for Food. Kastike on meillä suurta herkkua ja sitä on käytetty niin hampurilaisissa kuin pitsassakin.

4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3 1/2 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyrettä
2 1/2 tl Chipotle tabasco- maustekastiketta

Kaikki aineet sekoitetaan kattilassa ja keitetään hieman kasaan. 

Lisäksi hampurilaisiin laitettiin salaattia, tomaattia, suolakurkkua, paistettua pekonia ja sipulia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti