torstai 29. toukokuuta 2014

Liisa-mummun kesäherkut

Lapsesta asti isoäitini etikkakurkut ja maitokastike uusien perunoiden kanssa on ollut kesän herkkuruokaa. Muistan kuinka lapsena ollessani mummu lähetti hakemaan kasvimaalta ruohosipulia ja tilliä kasvimaalta, siitä jo tiesi että kohta herkutellaan. Eilen näitä herkkuja olimme mummun luonna taas maistelemassa, pienen miinuksen makunautinnolle antoi ruotsalaiset uudet perunat, kotimaisia perunoita odotellessa.


Etikkakurkut

kurkkua, mieluiten avomaankurkkua.
tilliä
1 tl suolaa
1tl sokeria
2 dl etikkaa
3 dl vettä

Kuori ja siivuta kurkku, silppua tilli. Sekoita liemen aineet ja lisää kurkkujen ja tillin sekaan.


Maitokastike

50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
maitoa
suolaa
ripaus valkopippuria
tilliä
ruohosipulia
2 keittettyä kanamunaa

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, älä ruskista. Lisää maito hyvin sekoittaen, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä. Kastiketta on hyvä sekoittaa koko ajan välttäen pohjaan palamisen ja saaden lopputuloksesta tasaisen kastikkeen. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla, tarkista maku. Lisää lopuksi tilli, ruohosipuli ja pilkotut kanamunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti