lauantai 3. toukokuuta 2014

Lauantai aamun leivontaa

Kauppaan oli taas ilmestynyt uusi Leivotaan lehti, joka tottakai piti saada. Lehteä on tullut ostettua useasti ennenkin ja joka numerosta on ainakin muutamaa ohjetta pitänyt kokeilla ja jotakin jopa useamminkin. Lehteä on ihan mukava vaan selaillakkin ja siitä saa hyviä vinkkejäkin.


Nyt päätin kokeilla Italialaista tortanoleipää. Täytteeksi laitoin mitä kaapista löytyy ja tällä täytteellä tuli oikein herkullista.

25 g hiivaa
4 dl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
150 g chorizo makkaraa
100 g gouda juustoa
tuoretta basilikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja

Kaulin taikinan suorakaiteeksi, levitin siihen pieneksi pilkotut täytte aineet ja kiersin rullalle, jonka käänsi kranssiksi. Paistoin 200 asteessa noin 30 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Minunkin silmät osuivat kyseisessä lehdessä tähän samaiseen ohjeeseen. Aion kyllä kesän aikana testata.

    VastaaPoista