tiistai 20. toukokuuta 2014

Katkarapurisotto

Eilen äitini pakastinta penkoessa tuli vastaan maitotölkki ja äitini kertoi siinä olevan viime kesältä rapujen kuorista keitettyä lientä. Siitä sain ajatuksen rapurisotosta. Mutta kuinka ollakaan tölkkiä avatessa tänään vastaan tulikin kaalikeittoa... Mutta olin jo mielessäni syömässä risottoa niin muutin sitten vain ohjetta.


1 punasipuli
öljyä
3 dl risottoriisiä
n. 6 dl vettä
2 dl valkoviiniä
50 g voita
2 rkl hunajaa
3 dl parmesaania
tillisilppua
mustapippuria
200 g katkarapuja

Kuullotin punasipulin öljyssä ja lisäsin siihen riisit ja kuullotin niitäkin hetken. Lisäsin veden ja valkoviinin pikkuhiljaa risoton kiehuessa hiljalleen. Risoton ollessa kypsää lisätään muut aineet ja viimeiseksi katkaravut. Sitruunaa risotto olisi kaivannut mutta sitä ei nyt kotoa löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti