keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Iltapalaksi pizzapannukakku

Iltapalaa tyttären kanssa miettiessä selailimme keittokirjoja. Ja päädyimme pizzapannukakun ohjeeseen Ulla Svenskin kirjasta Suomen lasten leivontakirja. Tyttäreni sai joululahjaksi kirjan ja muutama viikko sitten totesi että parhain lahja mitä hän on saannut. Ja äitikin on samaa mieltä, kirjasta on montaa reseptiä kevään aikana kokeiltu ja kaikki on olleet oikein hyviä. Reseptejä löytyy niin korvapuusteista suklaapizzaan ja aina suolaisiin herkkuihin. Ohjeet on kirjoitettu lapselle sopivan selkeästi.


Ohjetta vähän muokattiin tehdessä sen mukaan mitä kaapista löytyi. Alkuperäisessä ohjeessa ei pohjassa ole pestoa, mutta mielestäni antaa mukavasti makua.

Pohja:
5 dl maitoa
3 kanamunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl punaista pestoa

Täyte:
n. 100 g chorizoa
2 tomaattia viipaleina
sipulia
pizzamaustetta
3 dl juustoraastetta

Sekoitin pohjan aineet keskenään ja kaadoin sen uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottelin pinnalle täytteen aineet, viimeiseksi juustoraasteen. Paistoin n. 30 minuuttia 225 asteessa. Helppo ja nopea tehdä lasten kanssa yhdessä. Yhtä nopeasti katoaa pöydältäkin...


1 kommentti:

  1. Tämähän vaikuttaa kivalta iltapalalta ja siitä hyvä, että hyödynnetään sitä, mitä milloinkin sattuu kaapista löytymään :)

    VastaaPoista